İndir uygulaması
educalingo
Ara

Lehçe sözlükte "lanolina" sözcüğünün anlamı

Sözlük
SÖZLÜK
section

LEHÇE DİLİNDE LANOLINA SÖZCÜĞÜNÜN OKUNUŞU

lanolina play
facebooktwitterpinterestwhatsapp

LANOLINA SÖZCÜĞÜ LEHÇE DİLİNDE NE ANLAMA GELİR?

Lehçe sözlükte «lanolina» sözcüğünün özgün tanımını görmek için tıklayın.
Tanımın Türkçe diline otomatik çevirisini görmek için tıklayın.

lanolin

Lanolina

Lanolin, koyun yünü temizleme işlemi sırasında elde edilen hayvansal bir mumdur. Yağ asit esterlerinin sterollerle karışımıdır. Saflaştırılmış ve kurutulmuş balmumu lanolin susuz olarak adlandırılır. Lanolin% 25-28 su içerir. Saf, susuz lanolin, hafif alkollü bir kokuya sahip yoğun, koyu sarı veya kahverengi renktedir. Lanolin neredeyse kokusuzdur ve açık sarı bir renge sahiptir. Sulu solüsyonlarla ovulduğunda parlar. Daha az arıtılmış lanolin güçlü, spesifik bir aromasına sahiptir. 38-42 ° C'de koyu sarı bir sıvıda erir. Lanolin, bir emülsiyon oluşturmak için iyi bağlar. Su ile ovulduğunda, susuz lanolin, kıvamını kaybetmeden suyun neredeyse iki katını absorbe edebilir. Sonuç olarak, esası üzerine yapılan kozmetik ve dermatolojik ürünler, bitki özleri, suda çözünen vitaminler ve ilaçların sulu solüsyonlarının özümleri için kullanılabilir. Lanolina jest woskiem zwierzęcym otrzymywanym podczas czyszczenia wełny owczej. Stanowi mieszaninę estrów kwasów tłuszczowych ze sterolami. Oczyszczony i odwodniony wosk nosi nazwę lanoliny bezwodnej. Lanolina uwodniona zawiera 25-28% wody. Lanolina czysta, bezwodna ma postać gęstej masy barwy ciemnożółtej lub żółtobrunatnej o słabym, nieco alkoholowym zapachu. Lanolina jakości farmaceutycznej prawie pozbawiona jest zapachu i ma jasnożółtą barwę. W trakcie ucierania z roztworami wodnymi jaśnieje. Lanolina mniej oczyszczona posiada silny, specyficzny aromat. Topi się w temperaturze 38-42 °C na ciemnożółtą, klarowną ciecz. Lanolina dobrze wiąże wodę, tworząc emulsję. Przy ucieraniu z wodą lanolina bezwodna może wchłonąć prawie podwójną ilość wody, nie tracąc swej konsystencji. Dzięki temu do wyrobów kosmetycznych i dermatologicznych produkowanych na jej bazie możliwe jest wprowadzenie roztworów ekstraktów roślinnych, witamin rozpuszczalnych w wodzie i wodnych roztworów leków.

Lehçe sözlükte «lanolina» sözcüğünün özgün tanımını görmek için tıklayın.
Tanımın Türkçe diline otomatik çevirisini görmek için tıklayın.

LANOLINA SÖZCÜĞÜ İLE UYAKLI OLAN LEHÇE SÖZCÜKLER


acetylocholina
acetylocholina
antazolina
antazolina
arekolina
arekolina
chinolina
chinolina
cholina
cholina
cicciolina
cicciolina
dolina
dolina
fenazolina
fenazolina
gazolina
gazolina
golina
golina
hydroksyprolina
hydroksyprolina
izochinolina
izochinolina
jozafata dolina
jozafata dolina
karbolina
karbolina
karolina
karolina
konchiolina
konchiolina
krenolina
krenolina
kreolina
kreolina
krynolina
krynolina
luteolina
luteolina

LANOLINA SÖZCÜĞÜ GİBİ BAŞLAYAN LEHÇE SÖZCÜKLER

lanieta
lanik
lanista
lanital
lanka
lankastrowka
lankijczyk
lankijka
lankijski
lanner
lanolinowy
lanos
lanowe
lanowiec
lanowy
lansada
lansadowac
lansady
lansjer
lansjerski

LANOLINA SÖZCÜĞÜ GİBİ BİTEN LEHÇE SÖZCÜKLER

adalina
adelina
adrenalina
aklina
mandolina
orbitolina
partolina
podstolina
pradolina
prolina
semolina
solina
sondolina
stodolina
tarpolina
topolina
trampolina
watolina
wolina
zapolina

Lehçe eşanlamlılar sözlüğünde lanolina sözcüğünün eşanlamlıları ve zıt anlamlıları

EŞANLAMLILAR

«lanolina» sözcüğünün 25 dile çevirisi

ÇEVİRMEN
online translator

LANOLINA SÖZCÜĞÜNÜN ÇEVİRİSİ

Çok dilli Lehçe çevirmenimiz ile lanolina sözcüğünün 25 dile çevirisini bulun.
Bu bölümde verilen lanolina sözcüğünün Lehçe dilinden diğer dillere çevirisi otomatik istatistiksel çeviri ile elde edilmiştir ve temel alınan çeviri birimi Lehçe dilindeki «lanolina» sözcüğüdür.

Lehçe - Çince Çevirmen

羊毛脂
1,325 milyon kişi konuşur

Lehçe - İspanyolca Çevirmen

lanolina
570 milyon kişi konuşur

Lehçe - İngilizce Çevirmen

lanolin
510 milyon kişi konuşur

Lehçe - Hintçe Çevirmen

लानौलिन
380 milyon kişi konuşur
ar

Lehçe - Arapça Çevirmen

اللانولين دهن الصوف
280 milyon kişi konuşur

Lehçe - Rusça Çevirmen

ланолин
278 milyon kişi konuşur

Lehçe - Portekizce Çevirmen

lanolina
270 milyon kişi konuşur

Lehçe - Bengalce Çevirmen

lanolin
260 milyon kişi konuşur

Lehçe - Fransızca Çevirmen

lanoline
220 milyon kişi konuşur

Lehçe - Malezya Dili Çevirmen

lanolin
190 milyon kişi konuşur

Lehçe - Almanca Çevirmen

Lanolin
180 milyon kişi konuşur

Lehçe - Japonca Çevirmen

ラノリン
130 milyon kişi konuşur

Lehçe - Korece Çevirmen

라놀린
85 milyon kişi konuşur

Lehçe - Cava Dili Çevirmen

lanolin
85 milyon kişi konuşur
vi

Lehçe - Vietnamca Çevirmen

mở lông trừu
80 milyon kişi konuşur

Lehçe - Tamil Çevirmen

தோல் பூச்சுக்கான ஆட்டுக் கம்பளக் கொழுப்பு
75 milyon kişi konuşur

Lehçe - Marathi Çevirmen

lanolin
75 milyon kişi konuşur

Lehçe - Türkçe Çevirmen

lanolin
70 milyon kişi konuşur

Lehçe - İtalyanca Çevirmen

lanolina
65 milyon kişi konuşur

Lehçe

lanolina
50 milyon kişi konuşur

Lehçe - Ukraynaca Çevirmen

ланолін
40 milyon kişi konuşur

Lehçe - Romence Çevirmen

lanolină
30 milyon kişi konuşur
el

Lehçe - Yunanca Çevirmen

λανολίνη
15 milyon kişi konuşur
af

Lehçe - Afrika Dili Çevirmen

lanolin
14 milyon kişi konuşur
sv

Lehçe - İsveççe Çevirmen

lanolin
10 milyon kişi konuşur
no

Lehçe - Norveççe Çevirmen

lanolin
5 milyon kişi konuşur

lanolina sözcüğünü kullanım eğilimleri

EĞİLİMLER

«LANOLINA» TERİMİNİ KULLANMA EĞİLİMLERİ

0
100%
Yukarıdaki harita, «lanolina» teriminin farklı ülkelerde kullanılma sıklığını göstermektedir.

lanolina sözcüğünün Lehçe edebiyat, alıntılar ve haberlerde kullanım örnekleri

ÖRNEKLER

«LANOLINA» İLE İLİŞKİLİ LEHÇE KİTAPLAR

lanolina sözcüğünün kullanımını aşağıdaki kaynakça seçkisinde keşfedin. lanolina ile ilişkili kitaplar ve Lehçe edebiyattaki kullanımı ile ilgili bağlam sağlaması için küçük metinler.
1
Kosmetyka stosowana - Strona 136
Lanolina to produkt uboczny otrzymywany przy oczyszczaniu wełny owczej. Po rafinacji uzyskuje się lanolinę bezwodną o słabym zapachu, w postaci gęstej, żółtej masy. W wyniku dalszych etapów oczyszczania otrzymuje się rozmaite gatunki ...
Joanna Dylewska-Grzelakowska, 2010
2
Towaroznawstwo zielarskie: podręcznik dla słuchaczy ... - Strona 219
Lanolinum anhydricum Lanolina Syn.: Lanolina bezwodna. ^Ideps Lanae anhydricus. Lanolinę otrzymuje się przez oczyszczenie i odwodnienie tłustej mazi z wełny owiec. Nie jest ona tłuszczem właściwym, lecz mieszaniną estrów kwasów ...
Władysław Walewski, 1985
3
GUÍA PRÁCTICA PARA HACER JABÓN (Bicolor) - Strona 122
LANOLINA Origen/Propiedades: La lanolina es una sustancia con una consistencia similar a la de la grasa, aunque químicamente es una cera. La producen las glándulas sebáceas de las ovejas y se obtiene de la lana de estos animales.
Susan Cavitch, 2003
4
Prontuario del cosmetologo. Chimica, tecnica, legislazione - Strona 29
Gianni Proserpio, Barbara Ambreck, Mauro Ceoloni. ALCOLI DI ALCOLI DI LANOLINA ETOSSILAZIONE LANOLINA ACETILATI ACETILAT ETOSSILATI ALCOLI DI LINOLIZZAZIONE LANOLINA LINOL - LINOLEATI ALCOLI DI LANOLINA ...
Gianni Proserpio, ‎Barbara Ambreck, ‎Mauro Ceoloni, 2001
5
Nuovo dizionario di merceologia e chimica applicata
Lanolina idrata. È costituita da lanolina contenente circa 25-^3o% di acqua. Caratteristiche. È una massa di colore giallognolo, viscosa, che per riscaldamento si separa in due strati: acquoso l'inferiore e oleoso il superiore. Solubilità.
G. Vittorio Villavecchia, ‎G. Eigenmann, ‎I. Ubaldini, 1973
6
Nuovissimo ricettario chimico - Tom 1 - Strona 746
Invece, in zone molto secche, si addizionano sostanze umettanti quali l'Usolan (lanolina etossilata) e il Polychol 20 (alcoli di lanolina etossilati). Per ambienti estremamente umidi, dove il film può diventare troppo appiccicoso, si ricorre agli ...
Antonio Turco, 1990
7
Manuale delle preparazioni galeniche - Strona 368
Il prodotto base di questo gruppo è rappresentato dalla lanolina anidra (Ph. Eur. 6) o cera di lana, miscela complessa costituita per il 94% da esteri di acidi grassi superiori con alcoli alitatici, sterolici e triterpenici; per l"l-4% da alcoli liberi, ...
Franco Bettiol, 2010
8
Dermatologia cosmetologica - Strona 42
Lanolina e derivati La materia prima da cui si ricava la lanolina è il grasso della lana, che è il prodotto della secrezione delle ghiandole sebacee delle pecore. Tale prodotto si deposita sui velli degli animali e serve alla protezione delle fibre di ...
Leonardo Celleno, 2008
9
Słownik etymologiczny jȩzyka polskiego: zesz.1.La-Legart. ...
Iankór p. rankor. lanolina 'tłuszcz otrzymywany przy oczyszczaniu wełny owczej, używany w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym' u L. nie notowane (SW); w tym samym znaczeniu: cz. lanolin, słowac. lanolin, głuż. lanolin; ros., ukr.
Franciszek Sławski, 1970
10
El Arte Femenino de Amamantar - Strona 86
Una manera de retener esa humedad interna y promover el alivio de los pezones irritados es aplicar un tipo especial de lanolina, llamada lanolina modiftcada. Lansinoh for Breastfeeding Mothers® ha sido aprobada por la Liga Internacional ...
La Liga de La Leche Internacional Staff, 2005

«LANOLINA» TERİMİNİ İÇEREN HABERLER

Ulusal ve uluslararası basında konuşulanları ve lanolina teriminin aşağıdaki haberlerde hangi bağlamda kullanıldığını keşfedin.
1
Aceites: el nuevo furor de la cosmética
... forma sintética. La lanolina, en cambio, proviene de las ovejas y es una cera muy apreciada, debido a que ayuda a regular la composición líquida de la piel. «Vanidades, May 15»
2
Baja la exportación del rubro ovino
... grasa de lana y lanolina, según cifras proporcionadas por el Secretariado Uruguayo de la Lana (SUL), en base a datos de la Dirección Nacional de Aduanas. «Diario El País, Nis 15»
3
Las divisas por el rubro ovino cayeron 5,4% en últimos 12 meses
Las exportaciones de grasa de lana y lanolina aportaron US$ 10,1 millones, lo que representó 17% menos que igual período anterior. Al comparar los negocios ... «El Observador, Şub 15»
4
¡Adiós irritaciones!
Para ello, cuentan con tres sustancias: Vitamina A (para regenerar la piel), óxido de zinc (que funciona como barrera) y lanolina (que aporta hidratación y ... «El Mundo, Ara 14»
5
Trądzik dorosłych - przyczyny, objawy, leczenie
... (powodujących zatykanie ujść mieszków włosowych i tworzenie zaskórników) np. lanolina, stearynian butylu, oleje roślinne, kwasy tłuszczowe. «Gazeta Powiatowa, Kas 14»
6
Allattamento Al Seno: 10 Problemi + 10 Rimedi Corrispondenti
Indossa abiti e capi comodi, preferibilmente larghi, e cerca di evitare per un po' di fregarli con il sapone. Usa una crema a base di lanolina, per idratarli tra una ... «SALUTE E BENESSERE, Kas 14»
7
10 strani ingredienti di origine animale nascosti nei cosmetici
La lanolina è una sostanza cerosa formata da acidi grassi che viene secreta dalla pelle di pecora, con funzione protettiva ed emolliente per l'animale. «greenMe.it, Eyl 14»
8
Pianka, skarpetki i lanolina. W 48 godzin chce przepłynąć Bałtyk
Dodatkowo Gołębiowski zapowiedział, że cały posmaruje się lanoliną. Pływakowi towarzyszy też specjalna ekipa, która w trakcie podróży przez Bałtyk będzie ... «TVN24, Ağu 14»
9
Crema idratante mani | Rimedi naturali | Lanolina
Anche in estate la pelle delle mani va curata per evitare secchezza e screpolature. Vediamo quindi come si fa una crema idratante con aloe e lanolina. «Pinkblog.it, May 14»
10
Rzecz o etykietowaniu żywności i o nieświadomym zjadaniu zwierząt
Lanolina, choć nie jest składnikiem spożywczym jest świetnym przykładem jak miło może się kojarzyć coś bardzo niemiłego. Lanolina to składnik płynów do ... «naTemat, Kas 13»

REFERANS
« EDUCALINGO. Lanolina [çevrimiçi]. Bulunduğu yer: <https://educalingo.com/tr/dic-pl/lanolina>. Haz 2026 ».
educalingo uygulamayı indirin
pl
Lehçe sözlük
'da sözcüklerde gizli olan her şeyi keşfedin
dizin
a b c d e f g h i j k l ł m n o p q r s ś t u v w x y z ż